Var en tjej som ville att jag skulle lägga upp receptet på fullkornsbrödet, så tänkte vara lite snäll och göra det :}
Receptet blir till två avlånga brödformar..
Ingredienser:
16 dl rågsikt
4 dl rågkross
2 dl havre- eller vetekli
2 dl krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk bikarbonat
2 msk anis (jag är inget super fan utav anis så vi köpte en blandpåse på ica med färdigblandade brödkryddor)
2 dl osötad lingonsylt (Vet att Önos har en utan tillsatt socker)
3 msk ljus sirap
1 liter lättfil
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Rör i lingonsylt, sirap och filen.
4. Smöra och bröa två avlånga formar och häll degen i dessa.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
6. Efter ungefär halva tiden kan du behöva täcka bröden med aluminiumfolie för att
inte bränna skorpan.
7. Låt bröden svalna på galler under en handduk.
0