elinaeek

Katalanska Maränger


Till påsk är det tradition att dricka äggtoddy och vad passar då bättre än att använda äggvitorna som blir över till att göra mumsiga maränger? Dessa gjorde jag igår och dem blev populära under dagens fika stund :}

MARÄNGER
8 äggvitor
5,5 dl socker
halv pressad citron

Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, saften från citronen och strösocker i en rostfri bunke. Sänk bunken i vattenbad över kokande vatten, och rör tills sockerkristallerna löst sig, ca 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge med en elvisp tills den svalnat.

För chokladmaränger, så smälter du 100g (50g till halva satsen) över ett vattenbad, häll sedan försiktigt ner den smälta chokladen i smeten och rör om försiktigt för att få den randiga färgen på marängen.

Häll sedan marängerna i stora muffinsformar eller doppa ut smeten på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i minst 1 timme.

LYCKA TILL!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress