elinaeek

Receptet till Fullkornsbrödet!

Var en tjej som ville att jag skulle lägga upp receptet på fullkornsbrödet, så tänkte vara lite snäll och göra det :}

Receptet blir till två avlånga brödformar..

Ingredienser:
16 dl rågsikt
4 dl rågkross
2 dl havre- eller vetekli
2 dl krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk bikarbonat
2 msk anis (jag är inget super fan utav anis så vi köpte en blandpåse på ica med färdigblandade brödkryddor)
2 dl osötad lingonsylt (Vet att Önos har en utan tillsatt socker)
3 msk ljus sirap
1 liter lättfil

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna.

3. Rör i lingonsylt, sirap och filen.

4. Smöra och bröa två avlånga formar och häll degen i dessa.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.

6. Efter ungefär halva tiden kan du behöva täcka bröden med aluminiumfolie för att
inte bränna skorpan.

7. Låt bröden svalna på galler under en handduk.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress